Bemutatkozás

Dr. Szegedi Marianna oktatáspszichológus vagyok, az Egyesült Államokban tanultam kognitív pszichológiát, és ott kaptam diplomát. Itthon – számos továbbképzés mellett – neurolingvisztikai tréningen sajátítottam el a hatékony kommunikáció és a konfliktuskezelés gyakorlatát.

Gyermeklélektannal, fejlődéslélektannal, szociálpszichológiával, differenciálpszichológiával, neveléslélektannal, illetve az SNI problémakörével foglalkoztam magyar és angol nyelven, valamint a motiváció témakörében végeztem kutatásokat. Két évtizednyi felsőoktatási gyakorlattal a hátam mögött, több ezernyi posztgraduális, felnőtt hallgatóm visszajelzését figyelve látom, hogy a 21. századi szülők gyakran bizonytalanok. Kiváló fejlesztőpedagógusok, logopédusok és gyermekpszichológusok dolgoznak a világszínvonalú magyar ellátórendszerben. Gyakran mégis felmerül a kérdés: ki tud tanácsot adni abban, hogy milyen és melyik szakemberhez forduljon a szülő, ha kétségek gyötrik a gyermek fejlődését illetően? Ebben tudok segítséget nyújtani személyesen, telefonon, e-mailben, Skype-on.

Egyéni, illetve családi terápiák során a problémák diagnosztizálásához, családi kríziskezeléshez és konfliktusmegoldáshoz a modern üzleti tanulmányok világában már sikeresen alkalmazott technikát használjuk.